1. Uluslararası Enerji Zirvesi 2019

KONGRE TARİHİ
21 Kasım - 24 Kasım 2019

KONGRE ŞEHRİ
Antalya, Türkiye
KONGRE YERİ
Port Nature Luxury Resort Hotel

KONGRE WEB SİTESİ
www.ies2019.org
DAVET
Modern çağda kaynağı ne olursa olsun enerji her canlının temel ihtiyaçları arasındadır. Enerji, insanlık, barınma-ısınma, sanayileşme ve de modernizasyonun devamı için gerçek bir ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı karşılamak üzere gıda kaynakları da dahil birçok sektör harekete geçirilmiştir. Buna bağlı olarak her enerji kaynağı da kendi teknolojisini üretmiştir ve durum insanlık için geri dönülmez bir hal almıştır.

Bu gelişmeler doğrultusunda nüfus artışının ve endüstrileşmenin getirdiği bazı sıkıntılar oluşmuştur. Enerji kaynakları ve enerji çeşitlendirilmeleri, insanlığı tehdit eden, sağlığı ve medeniyeti zora sokan uygulamalar olarak da görülmektedir. Bu nedenle de devletler kendi kaynaklarına göre politikalar üretme yoluna gitse de küresel temelde tartışmalar üst düzeylere çıkmış durumdadır. Son yıllarda sera gazlarının yükselmesine bağlı olarak ortaya çıkan küresel ısınma ve çevre problemlerinde artışlar olduğu bir gerçektir. Öte yandan fosil kaynaklı yakıtların tüketilir olması, enerjide yeni kaynak arayışlarına veya kaynak çeşitlendirmelerine gitmeye zorlamaktadır. Tartışmaların odak noktası da buradan çıkmaktadır.

Fosil kaynaklarını günah keçisi ilan edenler yanında, yeni-yenilenebilir kaynakların yeterliliği sanayileşmenin sürekli arttığı dönemde tartışma konusudur. Her iki ana kaynağın yeterliliği bir yana, ortaya çıkan sorunlarla, üretim ve tüketim çeşitlendirilmeleri ve kullanım teknikleri de sorgulanır olmuştur. Böylece temel enerji kaynaklarından fosil yakıtlar, nükleer ve kaynağı tarıma dayalı biyoyakıtlar günümüzün en çekişmeli konuları arasında yer almaktadır.

21-24 Kasım, 2019 tarihleri arasında Antalya’da enerji ile ilgili pek çok yerli ve yabancı firma yanı sıra dünya çapında ilim insanı, bürokratlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirecek olan kongre, Selçuk Üniversitesi ve Enerji Federasyonu ortaklığında düzenlenecektir.

“Kongrenin amacı, çeşitli enerji kaynaklarının ve enerji piyasalarının tüm boyutları ile değerlendirilmesi ve yanı sıra enerji verimliliği ile en son gelişmeler ile uygulamaların pek çok açıdan tartışılıp ele alınabileceği bir ortam oluşturmak ve sektörü çözüm ortaklığında bir araya getirmek olacaktır.”

Düzenleyeceğimiz bu kongrede her türlü enerji kaynağına, kaynak kullanımına, dönüşümde teknoloji kullanımı, tüketim tercihi ile yeni kaynakların tespitinde yeni modellemelere tartışma alanı veren bir kongre olması önceliğimizdir. Kongre dünyada ve Türkiye’de enerji ile ilgili çok çeşitli konuların tartışılacağı bir platform olacaktır.

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.