VİTRİN
Zorlu Durumlarda Ruh Sağlığı Hizmetleri-Göç Pandemi Afetler ve Acil Durumlar Uluslararası Sempozyumu
KONGRE TARİHİ21 Haziran - 23 Haziran 2021
KONGRE ŞEHRİ
Ankara, Türkiye
KONGRE WEB SİTESİ
mentalhealthsymposium2021.org
DAVET
Değerli Meslektaşlarımız,
“Zorlu Durumlarda Ruh Sağlığı Hizmetleri: Göç, pandemi, afetler ve acil durumlar” Sempozyumu Düzenleme Komitesi adına sizleri 21- 23 Haziran 2021 Ankara Bilkent Otel'de gerçekleştirilecek sempozyuma davet etmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu sempozyum, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Türkiye'deki Suriyeli Göçmenler için sağlık hizmetlerine erişimin iyileştirilmesi” projesi çerçevesinde Avrupa Birliği'nin desteğiyle Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ve DSÖ Türkiye Ülke Ofisi tarafından düzenlenmektedir.
Birleşmiş Milletler Göçmenler Yüksek Komiserliği ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne göre dünyada en fazla sayıda mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye, hem kendi nüfusuna hem de mültecilere ruh sağlığı ve ilgili hizmetleri sağlamaktadır. Türkiye'deki mülteciler, kayıt durumlarına bakılmaksızın sağlık hizmeti almakta ve bulaşıcı olmayan hastalıklar ile müdahale için tüm hizmetlere erişebilmektedirler. Türkiye, bu desteği çoğunlukla kendi fonlarıyla sağlarken uluslararası fonlardan da destek almaktadır.
Sağlık dahil tüm sektörlerde Türkiye'deki mültecilere yönelik uygulamalar, sağlık hizmetlerinin “kimseyi geride bırakma” ilkesiyle kapsayıcı olması gerektiğine dikkat çekmektedir. Psikososyal destek, mülteciler dahil tüm nüfusun refahı için önemli unsurlardan biridir. Mültecilerin zorlu yaşantısının yanı sıra Türkiye’de son yıllarda yaşanan deprem, çığ, sel gibi afet ve acil durumlar tüm nufüs gruplarını etkilemiş ve afet ve acil durumlarda ruh sağlığı hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesinin önemini ortaya çıkarmıştır.
Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID 19 Pandemisi ise virüsün niteliğinden kaynaklanan hızlı yayılım ve salgının sonuçları, süresi ve belirtilerine ilişkin belirsizlik durumu, yüksek bulaş ve ölüm oranları ile insanlarda tehdit algısı ve buna yönelik stres tepkisini başlatmakta ve süreğen kaygıya neden olmaktadır. Birçok insan COVID 19 Pandemisinin yarattığı belirsizlik içinde; sadece hastalığın tehdidi ile değil, yakınlarının hastalık ya da kaybının yüküyle de başa çıkmakla karşı karşıya kalmıştır. Yaşanan zorlu pandemi sürecinde ruh sağlığı hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşacak şekilde sürdürülmesinin vazgeçilmez bir unsur olduğu anlaşılmıştır.
Zorlu Durumlarda Ruh Sağlığı Hizmetleri Sempozyumu ile COVID 19 Pandemisi, afetler, acil durumlar ve mülteciler için ruh sağlığı hizmetlerinin nasıl sürdürüldüğü, yaşanan sorunlar, çözüm önerileri, kanıta dayalı uygulamaların tartışılması amaçlanmaktadır.
Zorlu Durumlarda Ruh Sağlığı Hizmetleri Sempozyumu ruh sağlığıyla ilgili tüm disiplinlere açıktır. Toplantıya ilişkin tüm prosedürler, Sağlık Bakanlığı ve DSÖ'nün COVID-19 önlemleri ve diğer hususlarla ilgili önerilerine uygun yürütülecektir.
Sempozyuma sözel ve poster bildiri kabul edilecektedir. Bildiriler Türkçe veya İngilizce yazılıp sunulabilecektir. Sempozyumda sunulmak üzere kabul edilen bildirilerin tam metinleri, sempozyum bildiri kitabında yayımlanacaktır. 5 Haziran 2021 tarihine kadar gönderilen bildiri özetleri danışma kurulu tarafından değerlendirilecek, sempozyuma sözel bildirileri kabul edilen katılımcıların yol ve konaklama giderleri sempozyum bütçesinden karşılacaktır. Poster bildiri gönderen katılımcıların yol ve konaklama giderleri ise belirli bir kontenjan dahilinde karşılanacaktır.
Yüz yüze katılamayan katılımcılar için sempozyum bildirileri çevrimiçi olarak yayınlanacaktır. Sempozyuma çevrimiçi katılabilmek için 20 Haziran 2021 tarihine kadar kayıt olmanız ve web sitemizden online kayıt sayfasından bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. Sempozyum kaydı ücretsizdir.
Sempozyum ve katılımınız hakkında sorularınızı ve yorumlarınızı web sitesindeki ilgili bölümleri kullanarak bize iletebilirsiniz. Bu durumda Organizasyon Komitesinin bir temsilcisi kısa sürede sizinle iletişime geçecektir.
Sempozyuma katılımınız ve katkılarınız için şimdiden teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.
Kategori İçerisindeki Benzer Etkinlikler
- 3. İstanbul ACT Günleri
29 Ekim - 31 Ekim 2021, Online - Isparta Otizm Kongresi 2021
04 Şubat - 07 Şubat 2021, Online - 2. Oyun Terapileri Sempozyumu
30 Mayıs 2021, Online - 10. Üniversite Psikolojik Danışmanlığı Sempozyumu
20 Mayıs - 21 Mayıs 2021, Online - 5. Ulusal Bütüncül Psikoterapi Kongresi
24 Eylül - 26 Eylül 2021, Kocaeli
KongreUzmani.com içeriklerine ve tüm rapor ekranlarına sınırsız erişim için abonelik paketlerimizi inceleyebilirsiniz.
Online ödeme kolaylığı ile... ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ