Uluslararası Sağlıkta Veri Bilimi Kongresi 2019

KONGRE TARİHİ
01 Aralık - 02 Aralık 2019

KONGRE ŞEHRİ
Zeytinburnu, İstanbul, Türkiye
KONGRE YERİ
Hilton Hotel

KONGRE WEB SİTESİ
www.sagliktaveribilimikongresi.org
DAVET
Sağlık alanında “veri ve bilgi” kanıt olarak adlandırılmakta ve “Kanıta Dayalı Tıp” kavramı büyük önem taşımaktadır. Günümüz dünyasında bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere paralel olarak üretilen, depolanan ve işlenen veri miktarı katlanarak artmaktadır. Yüksek boyutlarda üretilen bu verilerin klasik yöntemlerle depolanamaması ve anlamlı hale getirilememesi durumu “büyük veri” kavramını ortaya çıkarmıştır. Sağlık verilerinin işlenmesi ve anlamlandırılması, sağlık hizmetlerinin daha kaliteli verilmesine ve amaca göre planlanmasına, bilimsel çalışmaların daha güvenilir sonuçlar üretmesine ve hekim hizmetlerinin kolaylaşmasına, sağlık personelinin hastaya daha geniş zaman ayırmasına, hastaların bilinçlenmesine neden olmaktadır. Hali hazırda IoT cihazlar, web tabanlı, akıllı cihaz destekli ve robotik ürünler, doktor asistanı veya hasta hizmetinde kullanılmaya başlanmıştır. Direk insan sağlığı ile ilgili bu ürünlerin geliştirilme aşamasından kullanım aşamasına kadar mevcut biriken bilgi ve verinin niteliği ve niceliği büyük önem taşımaktadır.

Bu kongrenin temel amaçları, günümüz teknolojilerinin üretilmesi sürecinde aktif rol alan ve işin mutfağında çalışan bilimleri bir araya getirmek, etkileşimi artırmak, ortak dil kullanımını sağlamak ve bilgiyi ürüne dönüştüren ürünlerin paylaşımını sağlamak, yeni projeler için başlangıçlar oluşturmaktır.

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.