Uluslararası Katılımlı ”Ankara Hematoloji ve Onkoloji Kongresi” Başladı
Haber Tarihi: 04 Şubat 2024
Ankara Hematoloji ve Onkoloji Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Altuntaş: ”Dünyada her yıl 10 milyon insan kanserden ölmektedir. Eğer bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalığı artıramazsak 2030’a kadar kanser ölümlerinin 13 milyona çıkacağı tahmin edilmektedir” Kongre Başkanı Prof. Dr. Öksüzoğlu: ”Rahim ağzı kanserini önlemek için yapılan aşıların koruyuculuğu yüzde 100’lere varıyor. Düzenli aşılama ile dünyanın belli bölgelerinde rahim ağzı kanseri 2035 yılı itibarıyla tarih olacak”
Kaynak: https://www.muhalif.com.tr/haber/Uluslararasi-katilimli-Ankara-Hematoloji-ve-Onkoloji-Kongresi-basladi--205773ANKARA (AA) Ankara Hematoloji ve Onkoloji Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, dünyada her yıl 10 milyon insanın kanserden hayatını kaybettiğini söyledi.
Dernek tarafından bir otelde düzenlenen, uluslararası katılımlı "4. Ankara Hematoloji ve Onkoloji Kongresi" başladı.
Kongrede, kanser tanı ve tedavisinde yapay zeka, tıbbi onkoloji, hematoloji, cerrahi onkoloji, radyasyon onkolojisi, kök hücre nakli, immünoterapi, kanser aşıları ve hücresel tedaviler gibi birçok başlık ele alınacak.
Prof. Dr. Altuntaş, kongre ve 4 Şubat Dünya Kanser Günü'ne ilişkin düzenlediği basın toplantısında, kanser konusunda toplumsal farkındalığın önemine, erken tanı ve tedavinin önemine işaret etti.
Dünya Kanser Günü'nün bu yılki uluslararası sloganının, "Kansersiz bir gelecek için şimdi harekete geçme zamanı" ve "Tedavi açığını kapatın" olarak belirlendiğini dile getiren Altuntaş, "Her yıl 10 milyon insan kanserden ölmektedir. Eğer bilgilendirme, bilinçlendirme ve farkındalığı artıramazsak 2030'a kadar kanser ölümlerinin 13 milyona çıkacağı tahmin edilmektedir." ifadesini kullandı.
"Yeni tedavilerle lösemisiz hayat mümkün"
Altuntaş, lösemi görülme sıklığı artsa da güncel tedaviler sayesinde uzun süreli yaşamın yüzde 60'lara kadar çıktığını, bazı çocukluk çağı lösemilerinde bu oranın yüzde 90'lara ulaştığını kaydetti.
Lösemide ilk aşamanın ilaç tedavisi olduğunu, ilaç tedavisi ile hastalık kontrol edildikten sonra bazı hastalara kemik iliği nakli yapılması gerektiğini bildiren Altuntaş, "Kök hücre umut, kök hücre gelecektir. Ancak uygun vericisi olmayanlar için de hayatın sonu değildir. Yeni tedavilerle de lösemisiz hayat mümkün." dedi.
Lenf bezi kanserlerinde de yüzde 95'lere varan tedavi başarısının mümkün olduğunu vurgulayan Altuntaş, "Bir tür kemik iliği kanseri olan multiple myeloma hastalarında yeni kuşak ilaçlar ve otolog kök hücre nakli ile başarı oranları son yıllarda belirgin şekilde artmıştır. Ülkemizde myelomalı hastaların her türlü ilaç, tedavi ve bakımı, gelişmiş dünya ülkeleri standartlarındaki kanser merkezlerimizde sunulmaktadır." bilgisini paylaştı...

Aylık Dağılım
seçeneği ile farklı kategorilerde arama yaparak, yıl içinde düzenlenecek kongrelerin aylık dağılımına ulaşabilirsiniz.