TAEM Uluslararası Sosyal Politika Kongresi 2019

KONGRE TARİHİ
18 Haziran - 20 Haziran 2019

KONGRE ŞEHRİ
Ankara, Türkiye
KONGRE YERİ
Ankara Downtown Hotel

KONGRE WEB SİTESİ
www.taem-con.org
DAVET
Türk Metal Sendikası “engelli istihdamını ve engellilerin sosyal korumasını” tartışmak üzere sizleri 18-20 Haziran 2019 tarihleri arasında Ankara Downtown Hotelde düzenlenecek “TAEM Uluslararası Sosyal Politika Kongresi 2019 (Engellilerin İstihdamı ve Sosyal Koruma)” kongresine katılmaya davet etmektedir.

Dünyanın tüm bölgelerinde engelli bireyler çalışma dünyasına farklı düzeylerde ve biçimlerde dahil olmakta ve katkı sunmaktadır. Ancak çalışmak isteyen birçok engelli birey, çok sayıda engel nedeniyle çalışma imkanı bulamayabilmektedir.

Bu olumsuz durumun bir sonucu olarak, çalışma çağındaki engelli bireyler arasındaki işsizlik düzeyi engelli olmayan çalışma çağındaki bireylere kıyasla çok daha yüksektir. Ekonomik büyümenin daha fazla istihdam yaratılması anlamına gelebileceği düşünüldüğünde, bu kongre işverenlerin engelli bireylerin vasıflarından ve potansiyellerinden tam olarak faydalanmasını mümkün kılabilecek en doğru ve etkili uygulamaların saptanmasına yönelik bir tartışma zemini oluşturmayı hedeflemektedir. Tam da bu noktada, sendikaların üstlenmesi gereken bazı hayati sorumluluklar bulunmaktadır. Bu anlamda, sendikalar işyerlerindeki görünür ve görünmez engellerin kaldırılmasına katkı sağlayarak, engelli bireylerin tam potansiyelini açığa çıkarabilecek öncü örgütler olarak önem kazanmaktadır. Bu bakış açısıyla birlikte, engelli bireylerin sendikaların asli faaliyetlerine tam olarak entegre edilebileceği ve özellikle de sosyal diyalog mekanizmasının güçlendirilmesi sayesinde işyerlerinin ve çalışma koşullarının iyileştirilmesinde aktif rol alabilecekleri anlaşılmaktadır.

Her geçen gün engelli bireylerin sadece ulusal ekonomilere değerli katkılar sunma potansiyeline sahip olmadığı, aynı zamanda istihdama daha fazla katılmaları sayesinde, kendilerine yönelik sosyal koruma harcamalarının azaltılabileceği ve genel olarak sosyal koruma sistemlerinin kapsamının genişleyebileceği daha net anlaşılmaktadır. Sosyal koruma sistemlerinin yapısı, bazı durumlarda engelli bireylerin istihdamını önleyici nitelik taşıyabilir. Engelli bireylere yönelik kapsamlı ve gelişmiş destek sistemlerinin bulunduğu birçok ülkede, bu desteklere hak kazanma doğrudan çalışamama durumuyla ilişkilendirilmiştir. Bu da iş aramak için yeterince çaba gösterilmemesine neden olabilmektedir.

Bu nedenle, sosyal koruma sistemleri birçok engelli birey için istihdama girme ve istihdamda kalma konusunda kritik bir rol oynayabilmektedir. Engelli bireylerin belli bir gelir güvencesine sahip olmasını, bu sayede engel durumlarıyla ilişkili ihtiyaçlarının ve ek maliyetlerin karşılanmasını mümkün kılarak ve sağlık hizmetlerine etkin bir şekilde dahil olmalarını sağlayarak, bu sistemler engelli bireylerin hem işgücü piyasasına hem de genel olarak topluma katılımını gözle görülür bir şekilde güçlendirebilmektedir.

Türkiye çapında engelli istihdamı konusundaki ilk ve en büyük kongre olma özelliğini taşıyan “TAEM Uluslararası Sosyal Politika Kongresi (Engellilerin İstihdamı ve Sosyal Koruma) 2019”, engelli bireyleri daha aktif kılmaya ve istihdam olanaklarına daha kolay ulaşmalarını sağlamaya yönelik yenilikçi tartışmalar yürütmeyi hedeflemektedir.

Bu kapsamda, Türk Metal Sendikası engelli bireylere yönelik istihdam olanaklarını şekillendirecek ve zenginleştirecek çalışmalarınızı konunun tüm paydaşlarıyla paylaşmaya çağırmaktadır. Kongrenin temel odak noktası istihdama katılmayı kolaylaştırmak, bu konudaki en başarılı uygulamaları belirlemek ve mevcut sorunlara yönelik pratik çözümler üretmek olacaktır.

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.