Bu etkinlik ileri bir tarihe ertelenmiştir.
Güncel detaylar için lütfen daha sonra tekrar ziyaret ediniz.
Değerli Meslektaşlarımız,
Bildiğiniz gibi Ağrı, hekimlerin sıklıkla uğraşmak zorunda olduğu bir sorundur. Bununla birlikte Ağrı Tedavisi; Farmakoloji, Psikiyatri, Algoloji, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon, Nöroloji ve Nöroşirürji gibi birçok disiplinin bir arada çalışması gereken multidisipliner bir çalışma alanıdır. Buna ek olarak, son yıllarda ağrı tedavisinde nöromodülasyon uygulamaları daha da gelişmiştir. Nöromodülasyon uygulamalarının özel bir eğitim ve organizasyon gerektirdiği açıktır.
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi (AÜTF) ülkemizde ilk kurulan Tıp Fakültelerinden biridir ve Ağrı Tedavisindeki birçok uygulamalar ilk kez AÜTF Hastanelerinde başlamıştır. AÜTF'de Ağrı Cerrahisi ve girişimsel ağrı (Kordotomi, Trigeminal RF Rizotomi…vb) uygulamaları 1960'lı yıllara kadar gitmektedir ve son 60 yıl içinde kesintisiz olarak sürdürülmüş; ağrı sorunu olan binlerce hastaya ağrı cerrahisi ve girişimsel ağrı uygulamaları yapılmıştır. Kliniklerimizde Ağrı tedavisinde bazı uygulamalar sadece ülkemizde değil, dünyada ilk kez yapılmış ve uygulama standartları uluslararası alanda belirlenmiştir. Ek olarak, Multidisipliner Fonksiyonel Girişimler ve Ağrı Konseyimiz yaklaşık olarak 30 yıldan beri kesintisiz olarak aylık toplantılar yapmakta ve komplike ağrı hastalarını değerlendirmektedir. Bu nedenlerle, deneyimlerimizi paylaşmak ve ağrı tedavisinde öncü isimlerin bilimsel sunum yapması için, kar amacı gütmeksizin, Üniversitemizin bir aktivitesi olarak, katılımın ücretsiz olduğu bu sempozyumu yapmaya ve yıllık olarak tekrarlamaya karar verdik.
AÜTF'de geliştirilen Ağrı Tedavisi uygulamalarında vefat etmiş olan Prof. Dr. Yücel Kanpolat ve Prof. Dr. Yeşim Ateş'in çok büyük katkıları olmuştur. Bu nedenle birer oturumu onların adına düzenledik. Bu yıl yabancı davetli konuşmacımız Illinois-Chicago Üniversitesi, Beyin Cerrahisi Bölümünden Prof. Dr. Konstantin Slavin; kendisi özellikle ağrıda Nöromodülasyon alanında dünyanın önde gelen isimlerinden biridir ve ayrıca yaklaşık 30 yıldır Üniversitemizle akademik ilişki halindedir.
İlgi çekici olacağını umduğumuz bu sempozyumda meslekdaşlarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız.
Prof. Dr. İbrahim AŞIK- AÜTF, Algoloji Bilim Dalı
Prof. Dr. Şehim KUTLAY- AÜTF, Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı
Prof. Dr. Enver ÖZGENCİL- AÜTF, Algoloji Bilim Dalı
Prof. Dr. Ali SAVAŞ- AÜTF, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı
Prof. Dr. Özden ŞENER- AÜTF, Nöroloji Anabilim Dalı