VİTRİN
8. Ulusal Geriatrik Hematoloji Kongresi
KONGRE TARİHİ27 Eylül - 29 Eylül 2019
KONGRE ŞEHRİ
Ankara, Türkiye
KONGRE YERİ
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi
KONGRE WEB SİTESİ
www.geriatrikhematoloji2019.org
DAVET
Yaşlı Diyerek Tedavisiz Kalma Dönemi Bitiyor, Kapsamlı Geriatrik Değerlendirme ile Hematolojik Kanser Tedavisi Kişiselleştiriyor.
Geriatrik Hematoloji Derneği tarafından düzenlenen 8. Ulusal Geriatrik Hematoloji Kongresi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası’nda 27-30 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleştirilmektedir. Günümüzde toplumsal değişimde en önemli fark hızla yaşlanma sonrası değişen toplumsal gereksinimler ve bunun doğal getirisi sağlık uygulama alanında artan hematolojik kanserlerdir.
Yıllardır genç nüfusumuzla planlama yapan bir ülke olarak aynı zamanda hızlı yaşlanan bir topluluğa dönüşmekteyiz. 2016 yılında 80 milyon toplam nüfusta %8.3 yaşlı nüfus ile 6.750.000 sayısından 2023 de %10 yaşlı nüfusla 8.5 milyon yaşlısı olan birçok Avrupa ülkesinin toplam nüfusuna eşit 65 yaş üstü insanı ile yeni sorunlar ile karşı karşıya kalacağız. Bu değişimin farkına varan Geriatrik Hematoloji Derneği yaşla artan hematolojik kanserlerin tanı ve tedavi sürecinde yaşlı bireye özgü yaklaşımların belirlenmesi ve bu konuda hazır uygulayıcıların oluşturulması amacı ile çalışmaktadır. Kongrede hematoloji uzmanları ve multidisipliner ilke ile yaşlı hasta ile ilişkili diğer branşlardaki uzmanları bir araya getirerek zor hasta olan yaşlı bireyin hak ettiği ölçüde tedavi edilmesine bilimsel verilerle destek olmayı amaçlamaktadır.
Yaş eşlik eden hastalıkları ve beraberinde çoklu ilaç kullanımlarını bir arada barındıran 'komorbiditesi' yüksek bir durumdur. Böyle bir durumda tedavi kararının verilmesinde hastanın kaldırabileceği (tolere edebileceği) tedavi seçeneklerine erişmesinin sağlanması çok önemlidir. Dar bakış açısı ile nasıl olsa yaşlı denerek tedavisiz bırakılma riski pek çok hastamız için önemli bir risk oluşturmaktadır. Hastaların 'kapsamlı geriatrik değerlendirme' kavramında özel yöntemlerle fit unfit ve frajil olarak gruplandırılması tedavisel algoritmaların bireyselleştirilmesini sağlayacaktır. Bu açıdan yardımcı sağlık personelinin desteği çok önemlidir. 6 yıldır kongre içinde gerçekleştirilen Onkoloji Hemşireliği Derneği ile ortaklaşa planlanan Geriatrik Hematoloji Hemşireliği eğitim programı bu yılda 100’den fazla katılımcı ile gerçekleşecek ve kırılgan yaşlı hematolojik kanser hastalarının yönetimi tüm takım ile geliştirilecektir.
Kanser tedavisinde son zamanlarda artan akıllı ve hedefe yönelik tanımları ile popüler olan tedavi değişiklikleri yaşlı hastalar için çok önemli bir değerlendirme fırsatı vermekte olup, standart tedaviler için uygun olmayan pek çok yaşlı hasta bu yeni tedavi seçenekleri ile daha uzun yaşam ve 'kaliteli' bir yaşam şansı sağlamaktadır. Hematolojik kanser tedavisinde immünolojik hedefli tedaviler yine yaşlı hastalar için önemli bir umut olmuştur. Kongrede alanının uzmanları tarafından gerçekleştirilecek sunumlarla ilgili alan uzmanlarının yaşlı bireyde hematolojik kanserlerin yönetimi konusunda güncel bilgi farkındalığı en üst düzeye çıkarılacak ve gelecekte bu konuda uzmanlaşmış Geriatrik Hematoloji Uzmanlarının başlangıç eğitimleri sağlanacaktır.
Hücresel tedaviler pek çok alanda kullanım için denenmekte olup hızla gelişen teknoloji ile genetik müdahale ile özelleştirilmiş hücre tedavileri çocuk kan kanserlerinde standart tedavi onayını almıştır. Uygulama başarıları ile genişleyen kullanım alanlarından birisi de standart kemoterapiyi kaldıramayacak yaşlı hasta grubu olabilecek olan bu tedavi seçeneği de TÜRKÖK (Türk Tıp Öğrencileri Kök Hücre Grubu’nun kurucu birimi olan Ankara Üniversitesi Kök Hücre kulübü tarafından düzenlenecek bilimsel eğitim oturumlarında tartışılacaktır. Yaşlı hastaların tedavi uygulaması dışı gereksinimlerinin ilgili tüm kuruluşlarla değerlendirilmesi ve buna uygun planlamaların yapılması gereksinimi Palyatif Bakım ve Evde Bakım gibi iki önemli konu başlığının da tartışılıp geliştirilmesini gerektirmektedir. Bu açıdan ilgilileri bir araya getiren kongremizde hematolojik kanser tedavisi gören yaşlı hastaların palyatif ve evde bakım planlamaları ve bunun gelecek projeksiyonları dökümante edilecektir.
Geriatrik Hematoloji Derneği 2011 yılında dünyadaki ile Geriatrik Hematoloji Derneği olarak Prof. Dr. Osman İlhan başkanlığında kurulmuştur. Kuruluşu sonrası Avrupa Hematoloji Derneği Geriatrik Hematoloji alt komitesinin oluşmasına katkı sağlamış ve aktif görev almaktadır. Genel sekreterimiz Prof. Dr. Zafer Gülbaş bu kongrenin hazırlanışı ve uluslararası ilişkilerden sorumlu olarak çalışmaktadır.
Dünyadaki önemli kaynak kitaplardan Geriatrik Hematoloji ve Geriatrik Hematolojik Hastalıkların Yönetimi kitapları Dernek Başkanı Prof. Dr. Osman İlhan, Genel Sekreter Prof. Dr. Zafer Gülbaş ve Sayman Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan editörlüğünde Türkçe'ye çevrilerek ülkemizde kaynak eksiğinin giderilmesini sağlamıştır.
Kongre sonrası elde edilecek bilgi ve tartışma sonuçları ilgili kamu ve özel kuruluşlarla paylaşılarak sadece bilimsel değil toplumsal davranış değişikliklerinin planlanmasına katkıda bulunacaktır.
Saygılarımızla,
Geriatrik Hematoloji Derneği Yönetim Kurulu
KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.
Kategori İçerisindeki Benzer Etkinlikler
- Türk Toraks Radyolojisi Derneği Sempozyumu 2019
20 Nisan - 21 Nisan 2019, Eskişehir - 8. Atriyal Fibrilasyon Zirvesi 2019
08 Şubat - 09 Şubat 2019, Antalya - 1. Uluslararası Balkan Protez-Ortez Sempozyumu
18 Ekim - 19 Ekim 2019, Edirne - 1. Türk Çocuk Başağrısı Kış Okulu
01 Mart - 03 Mart 2019, Mersin - 14. Aile Hekimliği Araştırma Günleri
11 Nisan - 13 Nisan 2019, İstanbul
KongreUzmani.com içeriklerine ve tüm rapor ekranlarına sınırsız erişim için abonelik paketlerimizi inceleyebilirsiniz.
Online ödeme kolaylığı ile... ÜYE OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ