8. Nörolojik Hastalıklarda Uyku Bozuklukları Çalıştayı
KONGRE TARİHİ
12 Nisan 2025
KONGRE ŞEHRİ
Ankara, Türkiye
KONGRE YERİ
Limak Ambassadore Otel
KONGRE WEB SİTESİ
DAVET
Türk Nöroloji Derneği’nin Saygıdeğer Üyeleri,
Türk Nöroloji Derneği Uyku Tıbbı Çalışma Grubu olarak sizleri 12 Nisan 2025’te Ankara Limak Ambassadore Otel’de yapmayı planladığımız 'VIII. Nörolojik Hastalıklarda Uyku Bozuklukları Çalıştayı'mıza davet etmekten onur duyarız.
Bu yıl çalıştayımızın ana temasını 'Uyku Bozukluklarının Tanı ve Tedavisinde Güncel Gelişmeler' olarak belirledik. Uyku bozukluklarının tanı ve tedavisi konusunda son yıllarda önemli gelişmeler oldu. Uluslararası Uyku Bozuklukları Sınıflaması (ICSD)-3-TR, 2023 yılında güncellendi ve bazı uyku hastalıklarının tanı kriterlerinde değişiklikler oldu. Uyku hastalıklarının tedavileri ile ilgili de gelişmeler oldu. Özellikle Uyku Apne Sendromunda kişiye özel tedaviler gündeme gelmeye başladı. İnsomni, Huzursuz Bacaklar Sendromu, REM Uykusu Davranış Bozukluğu tedavileri ile ilgili yeni klavuzlar yayınlandı. Sürekli gelişen bilimsel bilgiler ışığında, bu alanda çalışan uzmanların bilgi paylaşımı ve deneyim alışverişinin büyük önem taşıdığını düşünmekteyiz.
Çalıştayımızın sabahki oturumlarında; insomni tanısında kullanılan yöntemler ve değerlendirme süreçleri, bilişsel davranışçı terapinin insomni üzerindeki etkileri ve uygulanabilirliği, insomnide yaşam tarzı değişiklikleri, uyku hijyeni ve diğer alternatif tedavi yöntemleri, insomnide ilaç tedavisindeki güncel gelişmeler ve ilaç seçimi ele alındıktan sonra 'Melatonin'e ayrı bir başlık açılacak ve insomnide melatonin kullanımı, melatoninin diğer kullanım alanları ve genel sağlık üzerindeki rolü anlatılacaktır.
Öğleden sonraki oturumlarda ise; huzursuz bacaklar sendromu, narkolepsi, NREM ve REM parasomnileri tanı ve tedavisinde güncel gelişmeler ele alındıktan sonra uyku apnede kişiselleştirilmiş tedavi yaklaşımları ve medikal, cerrahi ve PAP tedavilerindeki güncel tedavi yöntemleri ve kombinasyonları anlatılacaktır.
Günün son oturumda sözel bildiriler sunulacaktır. Uykunun tüm alanları ile ilgili sözel bildirilerinizi bekleriz.
Çalıştayımızda siz değerli meslektaşlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.
Türk Nöroloji Derneği
Uyku Tıbbı Çalışma Grubu adına
Prof. Dr. Sevda İsmailoğulları
2025 Tıp Kongreleri Kategorisindeki Benzer Etkinlikler
TÜMÜNÜ GÖSTER- TRASD Multidisipliner Romatoloji Akademisi Aydın 2025
09 Mayıs - 11 Mayıs 2025, Aydın - 12. Uluslararası Pelviperineoloji ve Rejeneratif Tıp Kongresi
30 Ekim - 02 Kasım 2025, İstanbul - 4. Uluslararası Katılımlı Hematolojik Malignitelerde Kemoterapi Dışı Hedefe Yönelik Tedaviler Sempozyumu
26 Nisan - 27 Nisan 2025, Muğla - TMRT-Der. 19. Ulusal Radyoteknoloji Kongresi ve Eğitim Seminerleri
21 Mayıs - 25 Mayıs 2025, K.K.T.C. - FTA Fonksiyonel Tıp Kongresi 2025
14 Kasım - 16 Kasım 2025, Antalya

Aylık Dağılım
seçeneği ile farklı kategorilerde arama yaparak, yıl içinde düzenlenecek kongrelerin aylık dağılımına ulaşabilirsiniz.