https://www.bosphorusmice.net https://valor.com.tr https://uniconmice.com/ https://www.swissotelcesme.com/tr/ https://www.nlmice.com https://www.suflorturizm.com/
https://www.tkrcd2025.orghttps://www.musteladermopediatrizirvesi.comhttps://www.untk2025.org/

59. Ulusal Diyabet Metabolizma ve Beslenme Hastalıkları Kongresi

KONGRE TARİHİ


23 Ekim - 26 Ekim 2023

KONGRE ŞEHRİ


Lara, Antalya, Türkiye

KONGRE YERİ


Nirvana Cosmopolitan Hotel

KONGRE WEB SİTESİ



DAVET


Sekiz Haziran 1939 tarihli Cumhuriyet Gazetesinin 7. Sayfasında, “Marcel Labbé öldü” başlıklı yazıyı kaleme alan tabii ki, Dr.Labbé’nin 1922’de İstanbul Üniversitesinde verdiği konferanslardan etkilenen, Atatürk’ün emriyle Paris’te 5 yıl onun yanında diyabet alanında çalışmalar yaparak yurda döndükten sonra 1955 yılında Türk Diyabet Cemiyeti’ni kuran Dr.Muzaffer Şevki Yener’dir.

O yıllar diyabete büyük ilgi duyulan ve gelecekte Türkiye’de diyabetin gelişmesinde rol oynayacak kişilerin birikimlerinin başladığı yıllardır. Başta Prof. Dr. Celal Öker, Prof. Dr. Ferhan Berker olmak üzere bu değerli isimleri bilimsel olarak şekillendiren kişi 1933 yılında, İstanbul Tıp Fakültesi II. Dahiliye Kliniği’nin direktörü, ilk oral antidiyabetiklerden Synthalini bulan Ord. Prof. Dr. Erich Frank’dan başkası değildir.
O dönem dünya tıbbının en önemli bilim insanlarından biri, Türkiye’de modern diyabetolojinin temellerini atan kişi olarak Türk Tıp tarihine geçmiştir.

Değil internetin, telefonun gazetelerin bile yaygın olmadığı, okur yazarlığın çok düşük olduğu o yıllarda Türkiye, insulinin keşfini ilk defa Prof. Dr. Necmettin Rifat Bey’in (Yarar) 1923 Darülfunun Tıp Dergisi’ndeki makalesiyle duydu. Aradan tam 13 yıl geçtikten sonra ilk kez 1939’da Dr. Üsküdar Ana Çocuk Sağlığı Merkezi’nde ülkemizde ilk kez bir çocuk diyabetinde insülin kullanan genç hekim ise, Dr. Sezai Bedrettin Tümay’dır.

1959 yılında Adapazarı Karasu’da yapılan ilk Türkiye Diyabet Prevalans çalışmasında sonuç % 0.7 olarak bildirilmiş. 1947’de ilk defa ABD’de % 1.7 olduğu hatırlanırsa diyabet o yıllarda nadir bir hastalık olarak kabul edilebilir.

Genç Cumhuriyetimiz büyük bir hızla gelişirken, tüm dünyada neredeyse epidemik bir atağa dönüşen diyabet artış hızından payını maalesef çok fazlasıyla aldı. Yaklaşık 60 yıl içinde diyabet sıklığı 20 kat arttı.

Diyabet ve obezite artık sadece kendilerinin değil, neden olduğu hastalıkların yol açtığı ciddi bir mortalite, morbidite ve ekonomik kayıp sorunudur. Bu sorunu ancak ülkemiz tıbbının tüm paydaşları biraraya gelerek, ortak akıl ve çaba ile yeni tedavi planları ve hedefleri oluşturarak birlikte çözümlebiliriz.

Bu ilkeler çerçevesinde bu özel yılda, Cumhuriyetimizin 100. Yılında, ülkemizin bu alana gönül vermiş tüm hekimlerine Ulusal Kongremizde buluşma çağrısı yapıyoruz.

Saygılarımızla.

Prof. Dr. M. Temel Yılmaz
Türkiye Diyabet Vakfı Başkanı
(2023 Yılı Dönem Koordinatörü)

Prof. Dr. Kubilay Karşıdağ
59. Ulusal Diyabet Metabolizma ve
Beslenme Hastalıkları Kongresi Başkanı

Prof. Dr. Ayşe Kubat Üzüm
59. Ulusal Diyabet Metabolizma ve
Beslenme Hastalıkları Kongresi Genel Sekreteri

Prof. Dr. Tevfik Demir
59. Ulusal Diyabet Metabolizma ve
Beslenme Hastalıkları Kongresi Genel Sekreteri


KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz.
HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.


PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X İkonX.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir Minduceminduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.