55. Ulusal Psikiyatri Kongresi-UPK 2019

KONGRE TARİHİ
23 Ekim - 27 Ekim 2019

KONGRE ŞEHRİ
İstanbul, Türkiye
KONGRE YERİ
Pullman Otel

KONGRE WEB SİTESİ
www.upk2019.org
DAVET
Değerli Meslektaşlarımız,

55. Ulusal Psikiyatri Kongresi’ni (UPK) bu sene İstanbul Pullman Otel’de 23-27 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Geri bildirimler ve hep beraber yaptığımız değerlendirmeler sonucunda ulusal kongrelerimizi şehir merkezlerinde yapıyoruz. Böylece kongre katılımcıları otelde konaklamaya zorunlu olmadan, sadece kayıt ücreti ile kongreye katılabiliyor. UPK bir anlamda bir fuar, herkes o yılki çalışmasını ortaya koyuyor ve meslektaşları ile tartışıyor. Bu yıl da hem çalışma birimlerimizin önerileri hem de bireysel önerileri harmanlayıp zengin bir programla hep beraber ürettiklerimizi tartışarak akademik yolculuğumuzda ilerlemeye çalışacağız. Ayrıca kongre sırasında çalışma birimlerimiz ve kurullarımız toplanarak yıllık çalışma planlarını gözden geçirecek. 54. UPK’nın açılış günü meslektaşımız Dr. Fikret Hacıosman takip ettiği bir hastası tarafından öldürüldü. O günlerde yaptığımız açıklamalarda herkesi sağlıkta şiddet ile mücadeleye davet ettik. Hep beraber bu konu ile ilgili bir şeyler yapmamız gerektiğini defalarca haykırdık. Yakında yaptığımız kısa bir anket çalışması ile psikiyatri hekimlerinin %5’inin bir önceki ay fiziksel şiddete hedef olduğunu gördük. 48. UPK’nın da ana teması şiddetti. Ancak o günden bu güne ne yazık ki şiddet tüm boyutlarıyla artarak devam ediyor. Bu nedenlerle şiddeti yeniden gündeme getirme ve tartışma gereksinimi duyduk. 55. UPK’nın ana temasını Günlük Yaşamdan Kliniğe ŞİDDET olarak belirledik. Sağlıkta şiddetin diğer şiddet türlerinden bağımsız olmadığını düşünüyoruz. Hayvana yönelik şiddetten, aile içi şiddete, cinsel şiddete şiddeti bütün boyutlarıyla tartışmak ve multidisipliner katılımcılarla çözüm önerileri ortaya koymayı planlıyoruz. Bütün meslektaşlarımızın katkı ve desteğini bekliyoruz.

Tüm üyelerimizi, meslektaşlarımızı ve ruh sağlığı çalışanlarını yılın en büyük ve bilimsel içeriği açısından en zengin kongresine katılmaya davet ediyoruz.

55. UPK’da İstanbul’da buluşmak dileğiyle...

Prof. Dr. Nurper Erberk Özen
TPD Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Ömer Böke
TPD MYK Başkanı

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.