4. Uluslararası Sağlıkta Bilişim ve Bilgi Güvenliği Kongresi-HCS 2019

KONGRE TARİHİ
11 Aralık - 14 Aralık 2019

KONGRE ŞEHRİ
Antalya, Türkiye
KONGRE YERİ
Sherwood Exclusive Lara Hotels

KONGRE WEB SİTESİ
www.hcs-antalya.org
DAVET
Değerli Sektör Temsilcileri, Yöneticilerimiz, Bilişim, Sağlık ve Bilgi Güvenliği Çalışanları,

Bilişim teknolojilerinin keşfi ile bilgisayarların hayatımıza girmesi, ardından internet teknolojisi bütün sektörlerin yeniden yapılanmasına neden oldu. Bugün baş döndürücü bir hızla ilerleyen bilişim teknolojileri geçmişte hayal bile edilemeyen yeni uygulamalara kapı açtı. Bilişim teknolojilerindeki gelişme sağlık sektöründe birçok yeniliği getirdi. Tanı ve tedavi ve hasta takip sistemleri hastalıkların teşhis, tedavi ve kontrollerini kolaylaştırdı. Diğer yandan hastane yönetim sistemlerinin otomasyonu ve yönetici bilgi sistemleri diğer sektörlerde olduğu gibi sağlık yöneticilerinin etkinliğini yükseltti.

Bu iki başlık altında bilişim teknolojilerinin gelişimi ile ortaya çıkan yeni durumlar şöyle özetlenebilir.

Dijital sağlık teknolojilerinin başında akıllı sağlık uygulamaları ve giyilebilir teknolojiler geliyor. Giyilebilir teknolojiler artık sadece nabız saymak ya da adım ölçmek için kullanılmıyor. Kişiselleştirilmiş, sağlıklı yaşamı teşvik eden, hastalıkların teşhis ve tedavisinde etkin rol oynayan, tıbbi/bilimsel araştırmalar için veri toplayan akıllı sağlık uygulamaları ve teknolojileri hayatımızın vazgeçilmez parçaları olmuştur.

Doktorun hasta bilgilerine daha hızlı ve kolay ulaşabilme imkânı elde etmesi ve hastaların özellikle fiziksel koşullar nedeniyle doktor takibinden yoksun kalmasının önlenmesi gibi avantajlar “Tele-Tıp” ve “Tele-Sağlık” uygulamalarını yaygınlaştırmıştır. Özellikle doktora gidemeyecek durumdaki yaşlı veya gebe hastalar hastaneye gitmeden sağlık imkânlarından yararlanabilecektir. Bu yenilikler, sağlık hizmetlerine erişimi zor olan kişilere ulaşım imkânının yanında insan gücü, maliyet ve zaman tasarrufu da sağlıyor.

Sağlık hizmetlerinin etkin bir şekilde verilmesinde “iletişim” vazgeçilmez bir yere sahiptir. Özellikle iletişimin dijitalleşmesi ile birlikte bu teknolojilerin hayatımızın her alanına yayılması ve bilginin daha kolay ulaşılır hale gelmesi, teşhis ve tedavinin yanı sıra hasta-doktor arasında daha iyi iletişim kurma kolaylığını da beraberinde getirmiştir. Dijital iletişim teknolojileri ve araçları bu açıdan önem taşıyor.

Hayatımız kolaylaştıran bu teknolojik gelişmeler ile ortaya çıkacak olan yeni tehditler de üzerinde durulması gereken önemli bir konudur. Zira özel hayatımızın bir parçasını oluşturan kişisel sağlık verilerimiz bu dijital ortamlarda toplanmaktadır. En son teknolojiyle donatılmış olan hastanelerimizin ve bu hastanelerde kullandığımız tıbbi cihazların sınır ötesi siber saldırıların hedefi olması halinde veri hırsızlıkları, veri mahremiyetinin ihlali ve medikal cihazların hacklenmesi gibi farklı tehditler bu yeni teknolojinin bir yan etkisi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Sizlerin katılım ve bilimsel katkılarıyla dördüncüsünün düzenleme çalışmalarını başlattığımız kongremizin bu yılki ana temasını sağlık sektöründeki gelişmeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda “Akıllı Sağlık Teknolojileri-Uygulamaları, Tele-tıp ve Sağlıkta Dijital iletişim” olarak belirledik. Kongremizde öncelikli bu konu etrafında yabancı ve yerli bilim insanlarının ve uygulamacılarının çalışmalarına yer vermekle birlikte sağlıkta bilişim ve bilgi güvenliği konusuyla ilgili bütün konulara da yer vereceğiz.

4. Uluslararası Sağlıkta Bilişim ve Bilgi Güvenliği Kongremizi 11-14 Aralık 2019 tarihlerinde Antalya’ da gerçekleştireceğiz. Kongremizle ilgili gelişmeleri ve duyuruları www.hcs-antalya.org adresinden takip edebilirsiniz. Kongremiz ülkemizin bilimsel kongre düzenleme konusundaki lider firması Dünya Kongre tarafından organize edilecektir.

Sağlık ve bilişim sektörünün çalışanları, bilim insanları ve ilgili yöneticilerinin katılacağı kongremize katılımınız bizi onurlandıracaktır.

Saygılarımla.

Av. Gürbüz YÜKSEL
Kongre Başkanı

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.