4. Ulusal Adli Belge İnceleme Kongresi-ABİKON 2024

KONGRE TARİHİ
18 Ekim - 19 Ekim 2024

KONGRE ŞEHRİ
Ankara, Türkiye
KONGRE YERİ
Anemon Otel

KONGRE WEB SİTESİ
www.abider.org.tr/abikon-2024
DAVET
Değerli Meslektaşlarımız,

Sizleri, 18-19 Ekim 2024 tarihlerinde Ankara Anemon Kent Otel’de gerçekleştirilecek olan “4. Ulusal Adli Belge İnceleme Kongresi”ne davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Adli Belge İncelemeleri, gerek özel bir alan oluşu gerekse mahkemelerde oluşturduğu iş yükü bakımından ülkemizde Adli Bilimler alanında önemli bir yer işgal etmektedir. Bu alanda kimlerin uzmanlık yapacağı, bu uzmanların nasıl yetişeceği, incelemelerin nasıl yapılacağı ve sonuçların nasıl belirleneceği gibi konular hem dünyada hem de ülkemizde büyük bir önem taşımaktadır. Bu nedenle üzerinde çok çalışılması ve çözüm aranması gereken alanlardan biridir.

Ülkemizde bu alanda çalışan uzmanların, sadece bu alanda uzmanlaşmış ‘okullu’ kişiler olmayışı ve başka meslek icra ederken bu alanda da faaliyet göstermeleri önemli bir sorundur. Bu alanda çalışacak olanların bir şekilde akademik formasyon almalarını sağlamak, yetersiz bilgi ve deneyimle bilirkişi olmalarını engellemek gerekmektedir.

Yazı ve imza aidiyetinin belirlenmesinde, özellikle de imza aidiyetinde farklı görüşlerin ortaya çıkışı, mahkemelerin çok sayıda bilirkişiden görüş almak zorunda kalması uygulamada güçlükler yaratmaktadır. İncelenen Adli Belgelerin, emanette muhafaza edilmesi gereken kıymetli belgeler oluşu gerek mahkemelerin gerekse bilirkişilerin sorumluluğunu artırmaktadır. Belgelerin saklanması, nakli ve incelenmesi aşamasında güvenliklerinin sağlanması hususunda yaşanan sorunlar ve laboratuvar kullanımının gerekliliği, cihazların pahalılığı gibi faktörler de ayrı bir sorun teşkil etmektedir.

Derneğimizin tüzüğünde belirtilen kuruluş amacına uygun olarak, en önemli misyonu belge inceleme konusunda eğitim vermektir. Bu doğrultuda derneğimiz, kongre ve sempozyum gibi bilimsel toplantıların yanı sıra farklı kurlarda kurslar düzenlemekte ve bunları sertifikalandırmaktadır. Sadece pratik tecrübe kazanılması değil, dünyadaki gelişmelerin anında takip edilmesi her bilim alanının olmazsa olmazıdır. Derneğimiz, bu doğrultuda çaba sarf ederek, hem alanda çalışan uzmanları bir araya toplamaya çalışmakta hem de yeni gelişmelerden üyelerini haberdar etmektedir.

Derneğimizde yapılan eğitim ve kurs faaliyetleri tamamen gönüllülük ilkesi doğrultusunda yürütülmekte ve eğiticiler özveri ile çalışarak harcadıkları yoğun emek karşılığı hiçbir maddi menfaat elde etmemekte, hatta eğitimler esnasında ortaya çıkan masrafları da kendileri karşılamaktadır. Bu durum, çalışma alanına duyulan saygının bir sonucudur.

Adli Belge İnceleme alanına ilgi duyan herkesi derneğimizin faaliyetlerine katılmaya, yeterli bilgi ve beceri sahibi olduktan ve şartları sağladıktan sonra da üye olmaya davet ediyoruz.

Saygı ve sevgilerimizle,

Prof. Dr. Gürsel ÇETİN
ABİDER Yönetim Kurulu Başkanı
ABİKON 2024 Kongre Eşbaşkanı

Prof. Dr. Aysun BALSEVEN ODABAŞI
ABİKON 2024 Kongre Eşbaşkanı

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.