3. Uluslararası Antalya Kongresi 2020

KONGRE TARİHİ
02 Mart - 04 Mart 2020

KONGRE ŞEHRİ
Antalya, Türkiye
KONGRE YERİ
Akdeniz Üniversitesi

KONGRE WEB SİTESİ
www.antalyakongresi.org
DAVET
Değerli Bilim İnsanları,

Sizleri 2-4 Mart 2020 tarihleri arasında Antalya Valiliği, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde, Antalya’nın Fethi’nin 813. Yılı kutlamaları kapsamında düzenlenecek olan III. Uluslararası Antalya Kongresi’ne davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Son iki yıldır geniş bir katılımla tertip edilen ve Antalya’nın geçmişi ile günümüze ulaşan mirasını tartışma fırsatı bulduğumuz Uluslarası Antalya Kongresi için bu yıl bilhassa geleceğimizi alakadar eden bir tema tespit edilmiştir. Çağımızın elzem gündemi olan doğa olayları, küresel ve bölgesel iklim değişiklikleri ve bunlar neticesinde daha zorlu hale gelen insan yaşantısının Antalya Bölgesi özelinde tartışmaya açılacağı bu kongrede “Antalya’da Doğa ve Medeniyet” teması işlenecektir.

Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tabiat harikası yörelerden oluşan Antalya Bölgesi, verimli tarım arazileri ve su kaynakları ile kıymetli bir birikime sahiptir. Söz konusu birikim tarihten günümüze bölgede birçok medeniyetin ortaya çıkmasına ve kurulmasına neden olurken, oluşan doğa olayları neticesinde de birçoğu tarihe karışmıştır.

Medeniyet şüphesiz ki insan ve doğanın ahengi üzerine temel atar ve bu temele yaslanarak gelişir. Söz konusu ahengin bozulduğu ve insanın doğayı yenmeye cüret ettiği her dönemde tabiat galip gelmiştir. Nitekim son yıllarda bölgede yaşanan bir çok doğa hadisesinin de bunun sonucu olduğu açıktır. Uluslararası Antalya Kongresi, geçmişten gelen medeniyet mirasının gelecek nesillere aktarımını ve yaşatılmasını esas hedef olarak belirlemişken bu hedefin mümkün olabileceği bir Antalya’nın da var olması gerektiğinin farkındadır. Bu çerçevede Antik Dönemden Likya, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemine bölgede yaşanan doğal afetlerin, yer altı ve yer üstü kaynaklarının doğa ile irtibatlı tarım, turizm, enerji vs. ekonomi dallarının tartışılacağı bir zemin kurulması istenmektedir. İki yıldır sürdürülen multidisipliner araştırma teşvikine de uygun olarak sosyal bilimciler ile fen bilimcilerin birlikte çalışmasına vesile olacağı düşünülen bu temayla özgün ve geleceği aydınlatan verilerin, fikirlerin, öngörülerin yaratılacağına inanmaktayız.

Tarihsel, ekonomik ve kültürel zenginliğini sahip olduğu doğaya borçlu olan Antalya’nın, bu zenginliğini sürdürebilmesinde Antalyalıların doğayı tanıması, koruması ve sürdürülebilir bir ahengi kurması şarttır. Bu düşüncelerle “Antalya’da Doğa ve Medeniyet” temasına uygun olarak Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Sağlık Bilimlerini kapsayan konu başlıkları aşağıda belirtilmiştir. Yerli ve yabancı akademisyenleri bildirileriyle kongremizi güçlendirmek için Antalya’ya bekliyoruz.

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.