3. Beslenme ve Metabolizma Sempozyumu
KONGRE TARİHİ
14 Mayıs - 16 Mayıs 2025
KONGRE ŞEHRİ
Konya, Türkiye
KONGRE WEB SİTESİ
DAVET
Değerli Meslektaşlarımız,
Sizleri, 14-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında Konya Selçuk Üniversitesi ile Türk Biyokimya Derneği İstanbul Şubesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği “3. Beslenme ve Metabolizma Sempozyumu”na davet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz.
Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan sempozyumda, beslenme ve metabolizma alanındaki güncel gelişmeleri ve multidisipliner yaklaşımları içeren kapsamlı bir bilimsel etkinlik olacak. Önceki senelerden farklı olarak bu yıl 14 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan yarım günlük “Kalıtsal Metabolizma Hastalıklarına Genel Yaklaşım” başlıklı bir kurs programımız da olacak. Kurs kapsamında, kalıtsal metabolik hastalıklara dair klinik bakış açısı, biyokimyasal göstergeler ve beslenme tedavisi gibi önemli konular yer alacaktır.
Açılış konuşmasını “Uluslararası Klinik Kimya ve Laboratuvar Tıbbı Federasyonu” Başkanı Prof. Dr. Tomris Özben’in yapacağı sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Osman Müftüoğlu ve Prof. Dr. Figen Gürdöl onur konuklarımız olacaklar. Katılımcıların bilimsel gelişmeleri yakından takip etme ve interaktif tartışmalara katılma fırsatı bulacağı ve alanında uzman bilim insanlarının güncel bilimsel verileri paylaşacağı sempozyum süresince uzun ve sağlıklı yaşam ile ilgili yeni yaklaşımlar, epigenetik ve nutrigenetik mekanizmaların yaşlanma sürecine etkileri, bağırsak mikrobiyotası ve metabolik sağlık arasındaki ilişki, hücresel tedavilerin yaşlanma biyolojisindeki yeri, nöronütrisyon ve nörodejeneratif hastalıklarla bağlantıları, kalıtsal metabolik hastalıklara yönelik güncel beslenme tedavileri, gıda intoleransları ve alerjilerin metabolizmaya etkileri, katkı maddeleri ve metabolik süreçler, tatlandırıcılar, gizli şeker ve kronik inflamasyon, bitkisel beslenmenin günümüzdeki yeterliliği ve sürdürülebilir beslenme seçimlerinin metabolik sağlık üzerindeki rolü gibi birçok önemli konu tartışılacaktır.
Sempozyuma sözlü sunum ve poster bildirileriyle katılım sağlayan değerli akademisyenler, asistanlar ve öğrenciler de toplantımıza zenginlik katacaklar. Geçen senelerde olduğu gibi, sunum ve bildiriler ‘Science Citation Index-Expanded’ (SCI-E) dizininde indekslenen Türk Biyokimya Dergisi ek sayısında yayımlanacaktır.
Sempozyumun, metabolizma ve beslenme bilimleri alanında güncel bilimsel verileri öğrenmek, uzman konuşmacılarla etkileşimde bulunmak, klinik uygulamalarda kullanılan yeni yaklaşımları keşfetmek ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak açısından önemli fırsatlar sunacağını umuyoruz.
Sizleri, Türk Biyokimya Derneği İstanbul Şubesi ve Selçuk Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenecek olan 3. Beslenme ve Metabolizma Sempozyumu’nda aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.
Saygılarımızla,
TBD İstanbul Şube Başkanı
Prof. Dr. Cihan Coşkun
2025 Tıp Kongreleri Kategorisindeki Benzer Etkinlikler
TÜMÜNÜ GÖSTER- Deep Plane Brazil Rino-İstanbul 2025
22 Mayıs - 25 Mayıs 2025, İstanbul - Pediatric and Adult Burns and Prevention in Our Region Meeting 2025
29 Mayıs - 30 Mayıs 2025, Ankara - 8. Uluslararası Koru Gebelik Doğum ve Lohusalık Kongresi
23 Nisan - 26 Nisan 2025, Bolu - Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi 3. Kadın Doğum Günleri Kongresi
10 Nisan - 13 Nisan 2025, İstanbul - İÇHASDER 8. İç Hastalıkları Kongresi
24 Nisan - 27 Nisan 2025, K.K.T.C.

Detaylı Arama
ile farklı kriterlere göre arama sonuçlarınızı filtreleyebilir, toplu olarak kongre listelerine ulaşabilirsiniz.