25. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı-BIHAT 2024

KONGRE TARİHİ
07 Kasım - 10 Kasım 2024

KONGRE ŞEHRİ
Lefkoşa, K.K.T.C.
KONGRE YERİ
Concorde Lefkoşa Otel

KONGRE WEB SİTESİ
bihat2024.org
DAVET
Saygıdeğer Katılımcılar,

25. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı (BIHAT 2024), 7-10 Kasım 2024 tarihlerinde Yakın Doğu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi tarafından ​Concorde Lefkoşa otelde düzenlenecektir.

İlki 17-19 Mayıs 1976 yılında efsanevi hocamız merhum Prof. Dr. Turhan Baytop tarafından İstanbul’da düzenlenen Bitkisel İlaç Hammaddeleri ​Toplantısı 48 yıldır kesintisiz olarak her 2 yılda bir ülkemizin güzide Eczacılık Fakültelerinin birinde Farmakognozi ve Farmasötik Botanik anabilim ​dalları tarafından düzenlenmektedir.

Kuzey Kıbrıs’ta ilk kez düzenlenecek olan Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı Farmakognozi ve Farmasötik Botanik alanında yapılan en prestijli ​toplantı olma özelliğini korumaktadır. Bitkisel drogların botanik, etnobotanik, fitokimyasal, analitik, farmakolojik, moleküler biyolojik, klinik, tarımsal, ​ticari, endüstriyel yönleri ve biyolojik etkilerine dair bilimsel çalışmalar konusunda sunumların yapıldığı ve tartışıldığı bir platform olan BIHAT serisi ​toplantılar, ülkemizde bitkisel drogların bilimsel, ticari ve endüstriyel açılardan araştırılmasına büyük katkı sağlamaktadır.

25. BİHAT’ın ana temasını “Gelenekten Geleceğe Bitkisel İlaçlar” olarak belirledik. Ülkelerimizin zengin ve çeşitli floralarından sürdürülebilir şekilde ​yararlanmayı hedefleyen çabalara katkıda bulunan başta ilaç ve eczacılık olmak üzere, tarım ve kimya sektörleri ile bitki sistematiği ile uğraşan ​araştırmacıların katılımları toplantının başarısı açısından elzemdir.

Türk Farmakognozi ve Farmasötik Botanik bilimi son yıllarda büyük gelişme kaydetmiş olup sadece fitoterapi alanında değil, doğal ürünlerin yoğun ​şekilde kullanıldığı aromaterapi, apiterapi, homeopati, doğal kozmetik ürünler ve gıda takviyeleri alanlarında da inovatif yaklaşımlar yeni ürünlerin ​tüketici ile sağlıklı bir şekilde buluşmasına yol açmıştır.

25. Bitkisel İlaç Hammaddeleri Toplantısı’nın ülkelerimizde doğal kaynaklardan katma değeri yüksek ürünlerin bilime ve topluma kazandırılmasına ​büyük katkı sağlayacağından şüphe duymuyoruz ve katılımınız ve katkılarınızla toplantının başarılı olacağına yürekten inanıyoruz.

Saygılarımızla

25. BİHAT EŞBAŞKANLARI
Prof. Dr. K. Hüsnü Can Başer
Prof. Dr. İhsan Çalış

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.