2. Uluslararası Türk-Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi-UTRAK 2019

KONGRE TARİHİ
15 Kasım - 17 Kasım 2019

KONGRE ŞEHRİ
Ankara, Türkiye
KONGRE WEB SİTESİ
turkruskongresi.org
DAVET
Değerli Araştırmacılar,

II. Uluslararası Türk - Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongresi’nin (UTRAK) ilki, 14 - 16 Aralık 2018 tarihlerinde Türk Tarih Kurumu, Ahmet Yesevi Üniversitesi, St Petersburg Devlet Üniversitesi, Kazan Devlet Üniversitesi’nin akademik katkıları ve Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, Ankara’da gerçekleştirilmiştir. Bu Kongrede sunulan bildiriler 3 cilt olarak yayınlandı. Bu kitaplara basılı olarak Berikan Yayınevi'nden, elektronik olarak da Kongre sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Tarihçi ve sosyal bilimcilerimizden büyük ilgi gören bu Kongrenin ikincisi, Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliği ve desteği, Türk Tarih Kurumu, Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Lomonosv Moskova Devlet Üniversitesi’nin de katkılarıyla, 15-17 Kasım 2019 tarihleri arasında yine Ankara’da düzenlenecektir.

İki komşu ülkenin önde gelen en köklü devlet üniversiteleri arasında ilk kez kurulacak olan bu işbirliğinin devam ettirilmesi Kongre ile birlikte Türkiye'nin akademik ve entelektüel profilini de Batı dünyası ile Rusya coğrafyası arasında bilgi üretimi ve paylaşımında kilit köprü konumuna getirecektir.

Kongre’ye Türkiye ve Rusya başta olmak üzere, dünyanın farklı ülkelerinden Rusya, Türkiye ve etraf coğrafyafyası ile ilgili tarih, edebiyat, kültür, sanat, felsefe, sosyoloji, iktisat, işletme, hukuk, eğitim vb. alanlarda bilimsel çalışmalar yapan araştırmacılar davet edilmektedir. Bu kongrede de temel gayemiz, söz konusu alanlar üzerine çalışan bilim insanlarını bir araya getirmek, çalışmalarını ve birikimlerini paylaşmaktır.

Kongreye tarih, sosyoloji, felsefe, hukuk, edebiyat, iktisat, maliye, kültür ve sanat başta olmak üzere sosyal bilimlerin tüm alanlarından kongreye katılım sağlanacak ve bildiriler kabul edilecektir. Bununla bilgi kongrede poster sunum da yapılabilecek ve eserlerin sunumu için sergi açılacaktır.

Kongrede sunulacak olan bildiriler, daha önceki kongrede olduğu gibi değerlendirmeleri yapıldıktan sonra kısa zamanda kitap haline getirilerek sizlerle buluşturulacaktır.

Sizleri Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan 2. Uluslararası Türk Rus Dünyası Akademik Araştırmalar Kongesi’ne (UTRAK) davet ediyoruz.

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.