2. Uluslararası Temel Eğitim Kongresi-UTEK 2019

KONGRE TARİHİ
23 Ekim - 27 Ekim 2019

KONGRE ŞEHRİ
Bodrum, Muğla, Türkiye
KONGRE YERİ
La Blanche Island Bodrum Hotel

KONGRE WEB SİTESİ
www.utek2019.com
DAVET
Değerli Araştırmacılar, Öğretmenler ve Meslektaşlarımız,

2. Uluslararası Temel Eğitim Kongresi (UTEK2019) Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğinde Muğla İlinin Bodrum İlçesindeki Pina Yarımadasında bulunan La Blanche Island Bodrum Hotel'de gerçekleştirilecektir. Kongrenin birincisi 2018 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde Bursa’da yapılmıştır. Uluslararası Temel Eğitim Kongresinin ikincisi sizlerin katkısıyla 23 - 27 Ekim 2019 tarihleri arasında Uludağ Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk - Kazak Üniversitesi, Uluslararası Final Üniversitesi ve ilerleyen tarihler içerisinde açıklayacağımız ulusal ve uluslararası üniversitelerle Muğla'da yapacağımız kongrenin gelenekselleşmesinde yer almaktan onur duymaktayız.

Kongrenin amacı, Temel Eğitim çatısı altında yer alan ilkokul eğitimine ve okulöncesi eğitimine yönelik bilimsel çalışma, uygulama ve deneyimleri paylaşmak, bu alanda çalışan akademisyen, öğretmen ve öğrencileri bir araya getirerek bilimsel ve sosyal etkileşimi üst düzeye çıkarmak, aralarında işbirliği ve eşgüdüm sağlamak, yeni bakış açıları ve çalışma alanları oluşturmaktır.

Kongrenin bilimsel niteliğini arttırmak için yurt dışından ve yurt içinden alandaki en iyi bilim insanlarının kongreye katılımını sağlamaya çalışacağız. Ayrıca Temel Eğitimin güncel sorunlarını ayrıntılı olarak tartışmak, değerlendirmek ve gerekli bilimsel ortamları oluşturmak için gayret göstereceğiz. Bu kapsamda kongrede, davetli bildiriler, konferanslar, paneller, poster, eğitimde iyi örnekler sunumlarına ve atölye çalışmalarına yer verilecektir. Bunlar dışında sosyal etkileşimleri arttırmak için spor müsabakaları, yarışlar ve konserlere yer vereceğiz. Kısacası bilimsel ve sosyal etkileşimi zengin bir kongrenin hazırlığı içindeyiz.

Bildiri, çalıştay, panel ve eğitimde iyi örnekler özetleri çalışmaların kabulünden sonra kongre özet e-kitapta ISBN’li olarak yayınlanacaktır. Bildiri, çalıştay, panel ve eğitimde iyi örnekler tam metinlerinin tam metin bildiri kitabında veya ulusal ve uluslararası indekslerde taranmakta olan dergilerde hakem sürecinden sonra yayınlanması sağlanacaktır. Ayrıca uluslararası yayınevi statüsünde yer alan yayın evi aracılıyla tematik kitaplar oluşturulacak ve kitap bölümü olarak basılacaktır. Özellikle ilkokul ve okulöncesi öğretmenlerimizin yer almasını arzu ettiğimiz “Temel Eğitimde İyi Örnekler” adlı uluslararası nitelikli bir etkinlik kitabı basılması planlanmaktadır. Kongreye destek veren ulusal ve uluslararası dergi ve yayın evlerinin adları www.utek2019.com sayfasından açıklanacaktır. 2. Uluslararası Temel Eğitim Kongresi ile eş zamanlı olarak 1. Ulusal Okul Öncesi Çalıştayı ve 9. Ulusal Sınıf Öğretmenliği Çalıştayını sizlerle birlikte gerçekleştireceğiz.

23 – 27 Ekim 2019 tarihlerinde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ev sahipliğince yapılacak olan 2. Uluslararası Temel Eğitim Kongresinde sizleri görmekten mutluluk duyacağımızı belirtir, çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılar dileriz.

Saygılarımızla.

Doç. Dr. Sabri SİDEKLİ
Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Prof. Dr. Bilal DUMAN
Eğitim Fakültesi Dekanı

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.