2. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi-UBAK 2018

KONGRE TARİHİ
09 Mayıs - 13 Mayıs 2018

KONGRE ŞEHRİ
Mardin, Türkiye
KONGRE YERİ
Mardin Artuklu Üniversitesi

KONGRE WEB SİTESİ
www.ubaksymposium.org
DAVET
Değerli Araştırmacılar,

Bilimsel çalışmalarda Bilim dalları arasındaki ilişkiler ve paylaşım, başarıyı artıran en önemli faktördür. 21. Yüzyıl dünyasının temel özelliği de bilim dalları arasında ortak çalışmalar oluşturarak, somut anlamda insanların ve dünyanın yararına faydalar sağlayacak gelişmeleri sağlamaktır. Bu amaca yönelik olarak farklı bilim dallarında araştırmalar yapan bilim adamlarını çalışmalarıyla bir araya getirmeyi planlamış bulunuyoruz.

Bu vesileyle, Journal of History Studies (JHS), Mardin Artuklu Üniversitesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi işbirliği ve Mardin Valiliği, Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Mardin Kültür Müdürlüğü’nün katkılarıyla 09 – 13 Mayıs 2018 tarihleri arasında MARDİN’de 2. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi (UBAK)’ ni düzenlemeyi planlamış bulunuyoruz.

Bir zamanlar Babil, Asur, Medler, Makedonlar, Persler, Romalılar, Bizanslılar, 640 yılında Hz. Ömer döneminden sonra Müslümanlar, Hamdaniler, Mervaniler, Abbasiler, Büyük Selçuklular, Artuklular, Eyyubiler, Anadolu Selçukluları, İlhanlılar, Memluklar; Timurlular, Karakoyunlular, Akkoyunlular, Safeviler ve nihayet 1517 yılından itibaren de Osmanlılar tarafından yönetilen bu tarih ve kültür hazinesini bağrında barındıran diller ve dinler şehri MARDİN’de gerçekleşecek olan Kongrede sizleri aramızda görmek istiyoruz.

Bu süre zarfında MARDİN’e değer katan Şeyh çabuk Camiini, Kırklar Kilisesini, Mardin Müzesini, Ulu Camiyi, Tellallar Çarşısını, Revaklı Çarşıyı, Bakırcılar Çarşısını, Zinciriye Medresesini, Surur hanı, Şehidiye Camiini, Sabancı Kent Müzesini, Ahbaraları, Deyrul Zaferan Manastırını, Dara Antik Kentini, Mardin Kalesini, tarihi sokakları, evleri, Midyatı ve Hasankeyf’i sizlerle beraber gezmeyi ve görmeyi umut ediyoruz.

Bu vesileyle sizleri 9-13 Mayıs tarihleri arasında tarihi İpek Yolu üzerindeki diller ve dinler şehri MARDİN’e bekliyoruz.

Kongre süresince sunulacak olan tebliğler, hakem sürecinden geçirildikten sonra Elektronik ortamda bu sitede ve basılı olarak da Uluslararası bir yayınevinde basılacaktır.

Kongrede SKYPE ile de sunum yapılabilecektir.

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.