16. Metabolik Sendrom Sempozyumu
KONGRE TARİHİ
19 Eylül - 22 Eylül 2019
KONGRE ŞEHRİ
Bodrum, Muğla, Türkiye
KONGRE YERİ
Hilton Türkbükü Otel
KONGRE WEB SİTESİ
DAVET
Değerli Meslektaşlarımız,
Meksika, Türkiye, ABD…OPEC 2017 Sağlık istatistiklerinde tip 2 diyabetin en sık görüldüğü ülkeler bu şekilde sıralandılar.
Raporda en kötüsü bu değildi. Bizleri en çok etkilemesi gereken, grup ülkelerinde yıllar içinde diyabet sıklığının nasıl arttığı idi. 1980’de OECD ülkelerinde ortalama % 5 civarında olan diyabet sıklığı 2014’e gelindiğinde çok ciddi bir farklılık göstermiş, 35 OECD ülkesinde ortalama % 6’nın biraz üzerinde kalırken, Türkiye’de % 14’lere ulaşmıştır.
Metabolik Sendromun en son ortaya çıkan parametresinin diyabet olduğunu hatırladığımızda, diyabet bu kadar arttıysa, aterosklerozla seyreden tüm hastalıklardan obeziteye, osteoartrozdan polikistik over sendromuna kadar birçok hastalığın inanılmaz bir sıklıkta artacağı gerçeği, hekiminden politikacısına kadar hepimizi alarma geçirmesi gereken bir sonuç.
Neyi eksik yapıyoruz? Neleri yapamıyoruz, yapmıyoruz? Neler yapabiliriz? Sizleri bunları tartışmak, yol haritası konusunda önerilerde bulunmak, vakit çok geç olmadan eylem planı yapmak için güzel Ülkemizin güzel bir yerinde 16. Metabolik Sendrom Sempozyumu’nda buluşmaya çağırıyoruz.
Metabolik Sendrom Derneği Düzenleme Kurulu
2019 Tıp Kongreleri Kategorisindeki Benzer Etkinlikler
- 13. Çukurova Hematoloji Günleri
08 Kasım - 10 Kasım 2019, Hatay - Türk İç Hastalıkları Uzmanlık Derneği Uzmanından Uzmana Sempozyumu 2019
01 Kasım - 03 Kasım 2019, Antalya - DeepAIm-Radyolojide Yapay Zeka Öncü Toplantısı 2019
27 Eylül 2019, İstanbul - 3. Çukurova Gastro-İntestinal Cerrahi Hastalıkları Kongresi
08 Mart - 10 Mart 2019, Adana - Best of ASCO-Annual Meeting 2019
22 Haziran 2019, İstanbul

Kongre Takvimi ile
tüm etkinlik tarihlerine ay bazında kolayca ulaşın! Kongre tarihlerini bir arada görüntüleyin, planlamalarınızı hızlıca yapın!