1. Uluslararası Sanal Ortopedik Travma Kampı
KONGRE TARİHİ
14 Kasım - 15 Kasım 2020
KONGRE YERİ
Online
KONGRE WEB SİTESİ
DAVET
Bu işle uğraşanlar olarak biliyoruz ki Ortopedi Bilim Dalı, diğer tıp bilim dalları içinde Travma’yı adına ekleyen tek bilim dalıdır. Kas İskelet sistemi oldukça geniş bir sahayı kapsamaktadır. İnsanoğlu doğduğu andan itibaren tüm yaşamı boyunca Ortopedi ve Travmatoloji bilimine ihtiyaç duymaktadır.
Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre, 1-45 yaş grubunda birinci ölüm ve yaralanma nedeni Travma, tüm yaş gruplarında ise bazen 3. bazen de 4. ölüm nedeni Travma olmaktadır. Ortopedi uzmanları arasında sadece Ortopedik Travma ile uğraşanlar İngiltere’de yapılan bir çalışma da %8 ( Bkz Court-Brown CM , Clin Orthop 1995:318:36-42 ) olarak belirlenmişken, başka bir yaygın inanca göre de her ortopedi uzmanı travma yapabilmektedir.
Ülkemizde yıllardan beri Ortopedik Travmanın gelişmesi için çaba harcayan bir avuç öncü akademisyenin günümüzdeki olumsuz ortopedik travma eğitimi ve yaklaşımlarına karşı önlem alma ve alternatif eğitim verme çabası ne yazık ki büyük bir dernek çatısı altında bazı kısıtlamalara ve bazı travma yapmayan grupların engellemelerine maruz kalmaktadır.
Bu amaçla yurt içi ve yurt dışı ortopedik travma yapan öncüleri bir araya getirme ve kar ve reklam amacı gütmeden sadece güncel ortopedik travma uygulama ve yaklaşımlarını aktarma ve belletme amacı ile yeni bir oluşuma gitme gereği duyulmuştur.
Kurs, burs (yurt içi ve dışı) ve danışmanlık hizmeti ile Türk Ortopedik Travma kamuoyuna akademik düzeyde katkı vermek aktarmak ve var olan akademik birikimi aktarmak amacı ile böyle bir yapılanmaya gidilmiştir.
Sadece Ortopedik Travma ile ilgilenenlere her zaman kapımız açık olacaktır. Özellikle bu konuda ilgili genç arkadaşlarımıza tecrübelerimiz aktarmak ve kılavuzluk yapmayı hedefliyoruz.
Saygılarımızla
Ortopedik Travma ve Osteosentez Derneği Yönetim Kurulu
2020 Tıp Kongreleri Kategorisindeki Benzer Etkinlikler
- 7. Sivas Romatoloji Günleri
04 Eylül - 06 Eylül 2020, Online - 3. Eskişehir Romatoloji Günleri
12 Haziran - 13 Haziran 2020, Eskişehir - Ulusal İzmir Aile Hekimleri Derneği Kongresi-İZAHED 2020
09 Ekim - 11 Ekim 2020, Online - 1. Uluslararası ve 17. Ulusal Adli Bilimler Kongresi
12 Kasım - 15 Kasım 2020, Online - COVID-19 Pandemi Sürecinde Kadın Sağlığı ve Üreme Sağlığına Bakış Toplantısı
26 Aralık - 27 Aralık 2020, Online

Online (Çevrim içi)
olarak düzenlenecek olan kongre ve sempozyumlara farklı arama seçenekleri ile kolayca ulaşabilirsiniz.