1. Ulusal Aile Hekimliği Cinsel Sağlık Kongresi-AHCİTED 2020

KONGRE TARİHİ
26 Mart - 29 Mart 2020

KONGRE ŞEHRİ
Antalya, Türkiye
KONGRE YERİ
Amara Premier Palace

KONGRE WEB SİTESİ
www.ahcited.org/kongre2020
DAVET
Değerli Meslektaşlarımız,

Aile Hekimleri Cinsel Tedavi ve Eğitim Derneği olarak 1. Ulusal Aile Hekimliği Cinsel Sağlık Kongremizi 26-29 Mart 2020 tarihlerinde Antalya’da Amara Premier Palace Otel’de gerçekleştireceğiz. Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği (CİSED), Psikoterapi ve Psikoterapistler Derneği (PSİKODER), Hemşirelik Cinsel Sağlık Eğitim ve Danışmanlık Derneği (HECEDER) ile ortaklaşa yapacağımız “Herkes için cinsellik: Haydi konuşalım!” temalı kongrenin sloganı “Kendinizle yüzleşmeye hazır mısınız?” olarak belirlenmiştir.

Bildiğiniz gibi genel sağlık açısından toplumu çok ilgilendiren konulardan biri olmasına ve insanları en fazla mutsuz eden sağlık sorunlarının başında gelmesine rağmen cinsellik en çok ihmal edilen alanlardan birisi ve başta gelen tabularımızdan. Araştırmalar gösteriyor ki hastalarımız konunun biz sağlık profesyonelleri tarafından açılmasını bekliyorlar ancak hastanın engelleri gibi bizler de kendimize ait engeller (önyargılar, bilgi eksikliği, utanma vb.) nedeniyle konuyu aç(a)mıyoruz. Sonuç olarak cinsel sağlığın bozulması gerek kadın gerekse erkekte halkalar halinde bireysel sağlığın, ardından aile sağlığının ve sosyal sağlığın bozulmasına neden oluyor.

Öyleyse gelin aile hekimleri olarak önce kendi önyargılarımızın, sorunlarımızın farkına varalım sonra hastalarımıza bu konuda nasıl yardımcı olabileceğimizi hep beraber konuşalım, tartışalım. Kongremizde temel olarak; nasıl cinsel öykü alacağımızdan cinsellikle ilgili temel kavramlara ve cinsel mitlere, çocuklarda cinsel eğitimden ergenlikte cinsel yönden riskli davranışların önlenmesine, evlilik öncesi danışmanlıktan, gebelik, menopoz, andropoz, kronik hastalıklarda cinsel sorunlara, cinsel yolla bulaşan hastalıklardan cinsel sorunlara yol açan psikososyal ve organik durumların erken tanı ve tedavisine, cinsel istismardan cinsel şiddete, sağlıklı yaşam biçimi danışmanlığından koruyucu aşı uygulamalarına ve kontrasepsiyon yöntemlerine, cinsel işlev bozukluklarından (cinsel isteksizlik, erken/geç boşalma, erektil disfonksiyon, vajinusmus, orgazm bozuklukları), ne zaman disiplinler arası nasıl iş birliği yapacağımıza dair konuların konuşulmasını planlıyoruz.

Zengin ve farklı bilimsel içeriği, uygun katılım olanakları ile eşsiz bir fırsat sunan, aynı zamanda cinsel sağlık alanında çalışan diğer meslek gruplarıyla iletişim kurarak farklı disiplinlerin vizyonlarını anlamak açısından önemli bir köprü vazifesi göreceğini umduğumuz kongremizin sonuçlarının, kendimiz başta olmak üzere, yakınlarımıza, hastalarımıza ve güncel aile hekimliği uygulamalarına önemli katkılar sağlayacağı inancıyla hepinizi 26-29 Mart 2019 tarihlerinde Antalya’da 1. Ulusal Aile Hekimliği Cinsel Sağlık Kongremizde buluşmaya davet ediyoruz.

Prof. Dr. Sevgi Özcan

Aile Hekimleri Cinsel Tedavi ve Eğitim Derneği Başkanı

KONGREUZMANI.COM veritabanında kayıtlı etkinliklere ait tarih, yer ve diğer içerik detayları ilgili yıl içerisinde yetkili kurum tarafından değiştirilebilir. Lütfen etkinliğe ait resmi web sitesinden güncel bilgileri teyit ediniz. HATA BİLDİR: Bu etkinlik detaylarında hata varsa bize iletebilirsiniz.

PAYLAŞ: WhatsApp Facebook X.com LinkedIn
Takvime Ekle Google Outlook iCal
bir minduce projesidir
Kongre Ekle Eklenecek kongrenin bilgilerini giriniz.